ARSLANŞAH • Çavdar Unu

Çavdar ekmeği, çavdarlı unlu mamullerin yapımında kullanılır
Tat- Koku: Kendine özgü tat ve aromada
Renk- Görünüş: esmer renkli kendine özgü renk ve görünüşte doğal rengine sahip
 

Özellikler

Yapısal Özellikleri
• Yüksek su kaldırma kapasitesine sahip
• Çavdarın vermiş olduğu yumuşamayı ayakta tutabilecek proteine ve kaliteye sahip en güçlü Anadolu kırmızı buğdayıyla paçal edildiği için üründe optimum kabarma homojen gözenek yapısı sağlama ve renk elde edilebilmesi
• Kolay işlenebilirlik
• Buğday ve çavdarın aynı öğütme hattında karıştırılıp öğütülmesi sayesinde undaki homojen karışım ve homojen partikül iriliğinin sağlanması
Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
Rutubet : 14,5 max
Protein : 10,5 min
K. Maddede Kül : 1,5 min
Öneriler
• Çuvallar yerden 10 cm yükseklikte, ızgara üzerinde serin ve rutubetsiz yerlerde muhafaza edilmelidir.
• Un kullanılmadan önce elenmelidir.
• Hamur sıcaklığı 22C de dengelenmelidir.
• Hamura ihtiyacı oranında su verilip etkili ve iyi yoğrulmalıdır.
• İmalathanede hava sirkülasyonu olmamalıdır.