ARSLANOĞLU • 2 Numara

Tandır ekmeği, odun ekmeği, halk tipi yufka, gözleme imalatında kullanılır.
Kendine özgü tat ve doğal kokusu ile tercih sebebidir.
Kendine özgü renk ve görünüşü ile doğallığını fark edebilirsiniz.
 

Özellikler

Yapısal Özellikleri
• Yüksek su kaldırmaya sahip olması ve buna bağlı olarak daha fazla ürün elde edilmesi
• Üretim esnasında kolay işlenebilirlik
• Homojen gözenek yapısı sağlayabilme özelliği
• Çok güzel tandır tutabilme özelliği
• Elastikiyetiyle kolay açılma ve şekil verebilme özelliği
• Piştikten sonra kendine has koku ve aromaya sahip, lezzetli olması
• Proteinin yüksek olmasından dolayı lezzetli, doyurucu ve besleyici olması
Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
Rutubet : 14,5 max
Protein : 12,0 min
K. Maddede Kül : 1,40 max
Yaş Öz : 27 min
Index : 80 min
Sedimantasyon : 30 min
Gecikmeli sedimantasyon : 40 min
Direnç : 400 min
Elastikiyet : 160 min
Öneriler
• Çuvallar yerden 10 cm yükseklikte, ızgara üzerinde serin ve rutubetsiz yerlerde muhafaza edilmelidir.
• Un kullanılmadan önce elenmelidir.
• Hamur sıcaklığı 22C de dengelenmelidir.
• Hamura ihtiyacı oranında su verilip etkili ve iyi yoğrulmalıdır.
• Hamur %65 nisbi nem ve 30-35 C sıcaklıkta dinlendirilmelidir.
• İmalathanede hava sirkülasyonu olmamalıdır.