ÖZDANE • Ekmeklik Un

Mevzuata uygun nitelikte her türlü ekmek (taş ekmeği, Trabzon tipi, somun ve pidede) imalatında kullanılır
Tat- Koku: Kendine özgü tat ve aromada
Renk- Görünüş: esmer renkli kendine özgü renk ve görünüşte doğal rengine sahip
 

Özellikler

Yapısal Özellikleri
• Yüksek su kaldırmaya sahip olması ve buna bağlı olarak daha fazla ürün elde edilmesi
• Üretim esnasında kolay işlenebilirlik
• Homojen gözenek yapısı sağlayabilme özelliği
• Piştikten sonra kendine has koku ve aromaya sahip lezzetli olması
• Mevzuatın öngördüğü şartlarda ürün elde edilebilmesi
Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
Rutubet : 14,5 max
Protein : 10,5 min
K. Maddede Kül : 0,70-0,80
Yaş Öz : 27 min
Index : 80 min
Sedimantasyon : 35 min
Gecikmeli Sedimantasyon : 45 min
Direnç : 600 min
Elastikiyet : 130 min
Öneriler
• Çuvallar yerden 10 cm yükseklikte, ızgara üzerinde serin ve rutubetsiz yerlerde muhafaza edilmelidir.
• Un kullanılmadan önce elenmelidir.
• Hamur sıcaklığı 22C de dengelenmelidir.
• Hamura ihtiyacı oranında su verilip etkili ve iyi yoğrulmalıdır.
• Hamur %65 nisbi nem ve 30-35 C sıcaklıkta dinlendirilmelidir.
• İmalathanede hava sirkülasyonu olmamalıdır.