PADİŞAH • Çeşitlik Un

Pasta, börek, poğaça, kruvasan, milföy hamuru gibi pastane ürünleri ve lüks unlu mamüller üretiminin yanında taş fırını ekmeği, lüks francala ekmeği gibi her türlü unlu mamüller yapımında kullanılır.
Kendine özgü tat ve doğal kokusu ile tercih sebebidir.
Özgün renk ve görünüşü ile doğallığını fark edebilirsiniz.
 

Özellikler

Yapısal Özellikleri
• Yüksek su kaldırmaya sahip olması ve buna bağlı olarak daha fazla ürün elde edilmesi
• Ekmeklerde ve mayalı ürünlerde daha yüksek hacim almasi ve bu stabiliteyi uzun süre koruması buna bağlı olarak elde islemede kolaylık
• Düzgün homojen gözenek yapısı
• Kullanılan buğdaylardan ve optimum randımanda imal edilen padişahın ürüne aroma ve tat olarak kazandırdığı zenginlik
Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
Rutubet : 14,5 max
Protein : 10,5 min
K. Maddede Kül : 0,65 max
Yaş Öz : 27 min
Index : 70 min
Sedimantasyon : 35min
Direnç : 500 min
Elastikiyet : 150 min
Öneriler
• Çuvallar yerden 10 cm yükseklikte, ızgara üzerinde serin ve rutubetsiz yerlerde muhafaza edilmelidir..
Un kullanılmadan önce elenmelidir.
Hamur sıcaklığı 22 C nin altında olmamalı kışın sıcak, yazın soğuk suyla sıcaklık 22 C ye dengelenmelidir.
Hamura ihtiyacı oranında su verilip etkili ve iyi yoğrulmalıdır.
Hamur %65 nisbi nem ve 30-35 C sıcaklıkta dinlendirilmelidir.
İmalathanede hava sirkülasyonu olmamalıdır.