SARAYBİR • Simitlik Un

Her çeşit simit üretiminde, lüks ekmek ve unlu mamüller üretiminde kullanılır.
Kendine özgü tat ve doğal kokusu ile tercih sebebidir.
Kendine özgü renk ve görünüşü ile doğallığını fark edebilirsiniz.
 

Özellikler

Yapısal Özellikleri
• Yüksek su kaldırmaya sahip olması ve buna bağlı olarak daha fazla ürün elde edilmesi
• Ürünlerde homojen gözenek yapısı sağlama özelliği
• Simit hamurunun kolay işlenebilir özelliği ve kolay bağlama yapılabilmesi
• Pişirme sonrası simitlerin iç yapısının homojen gözenek yapılı olması, dış renginin hoş bir görünüme sahip olması
• İstenen doğal rengi verebilme özelliği
• Uzun süre tazeliğini koruyabilme özelliği
• Standart ürün elde edebilme özelliği
Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
Rutubet : 14,5 max
Protein : 13,0 min
K. Maddede Kül : 1,25 max
Yaş Öz : 29 min
Index : 70 min
Sedimantasyon : 37 min
Gecikmeli sedimantasyon : 45 min
Direnç : 500 min
Elastikiyet : 160 min
Öneriler
• Çuvallar yerden 10 cm yükseklikte, ızgara üzerinde serin ve rutubetsiz yerlerde muhafaza edilmelidir.
• Un kullanılmadan önce elenmelidir.
• Hamur sıcaklığı 22C de dengelenmelidir.
• Hamura ihtiyacı oranında su verilip etkili ve iyi yoğrulmalıdır.
• Hamur %65 nisbi nem ve 30-35 C sıcaklıkta dinlendirilmelidir.
• İmalathanede hava sirkülasyonu olmamalıdır.