TEKARSLAN • Yufkalık Un

Börek ve her türlü yufka yapımında kullanılır.
Kendine özgü tat ve doğal kokusu ile tercih sebebidir.
Kendine özgü renk ve görünüşü ile doğallığını fark edebilirsiniz.
 

Özellikler

Yapısal Özellikleri
• Yüksek su kaldırmaya sahip olması ve buna bağlı olarak daha fazla ürün elde edilmesi
• Yufka açımı sırasında kolay açılma ve yırtılmama özelliği
• Yufka açımı sırasında kurumama özelliği
• Sudan yırtılmadan ve kolayca çıkan yufka özelliği
• Pişirme esnasında kenarlarda kıvrım yapmama özelliği
• Parlaklığını ve tazeliğini uygun şartlarda uzun süre koruma özelliği
Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
Rutubet : 14,5 max
Protein : 12,0 min
K. Maddede Kül : 0,55 max
Yaş Öz : 23 min
Index : 70 min
Sedimantasyon : 39 min
Gecikmeli sedimantasyon : 49 min
Direnç : 350 min
Elastikiyet : 160 min
Öneriler
• Çuvallar yerden 10 cm yükseklikte, ızgara üzerinde serin ve rutubetsiz yerlerde muhafaza edilmelidir.
• Un kullanılmadan önce elenmelidir.
• Hamur yeterince yoğrulmalı, sert alınmamalıdır.
• Tuz koruyucu madde olmasına rağmen hamurun direnci ve elastikiyetini olumsuz yönde etkileyeceğinden aşırı kullanılmamalıdır.
•Yufkada rahat açılma için hamur yeterince dinlendirilmelidir.
• Kullanılan uğralığa dikkat edilmelidir. (Önerilen Arslanoğlu Uğralık)
• Paketlenen yufkalarda uzun raf ömrü isteniyorsa vakumlu paketlerle ambalajlanmalı veya yufkanın sulama suyuna mevzuata uygun koruyucu maddeler ilave edilebilir.
• İmalathanede hava sirkülasyonu olmamalıdır.